Зберегти моркву до весни не складе труднощів: корисні поради щодо місць та способів зберігання в домашніх умовах.
Морква є одним з ключових коренеплодів, які вирощують городники. Цей овоч займає важливу роль у приготуванні різноманітних кулінарних страв.
Чимало людей придбає моркву для тривалого зберігання, оскільки в сезон її ціна значно нижча. Тож виникає питання: як оптимально зберігати цей овоч, щоб він залишався свіжим до весни?
Можна зберігати моркву в льоху, але слід дотримуватися кількох порад. По-перше, викопувати її слід лише ввечері, адже всі коренеплоди увечері накопичують максимальну кількість цукру. Після викопування кілька годин слід просушити на свіжому повітрі. Зелена частина зрізається разом із шаром моркви на 1 сантиметр. Дрібні кінчики слід обрізати, адже саме з них коренеплід часто починає гнити. Спочатку використовуйте дрібну моркву, потім середню, а в останню чергу велику.
Існує кілька методів для зберігання моркви в підвалі:
Якщо у вас немає підвалу, моркву можна зберігати і в квартирі. В цьому випадку доцільно використовувати ящики, наповнені тирсою або піском. Ще один ефективний спосіб — використовувати поліетиленові пакети. Для цього насипте в пакет трохи цибулин або тирси, а потім покладіть туди моркву. Не забудьте випустити повітря з пакета і надійно його зав'язати. Такий метод зберігання дозволить уникнути гниття і збереже коренеплоди свіжими на тривалий час.
Нагадаємо, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.
Раніше ми інформували вас про те, як правильно підготувати шпинат до заморожування на зимовий період, щоб мати його в запасі на цілий рік.