Які переваги приносить вживання ожини? - Для людей похилого віку
Ожина, яку ми цінуємо за її смакові якості та використовуємо в кулінарії, має чудовий набір цілющих властивостей.
Тепер можна насолоджуватися свіжими ягодами протягом більшої частини року, включаючи ожину. Її сезон настає в розпал літа, а перші плоди з садів часто можна знайти на ринках вже в липні.
Ожина містить мідь, марганець, магній, калій та кальцій, а також має вітамін Р у більшій кількості, ніж малина. До того ж, цей фрукт багатий на вітаміни А, В1, В2, Е, С та РР, а також залізо і дубильні речовини.
Ожина багата на антиоксиданти, що допомагають організму боротися з раком, зміцнюють нервову систему, підвищують імунітет, а також зменшують запалення і знижують температуру тіла. Крім того, вона сприяє зміцненню стінок судин. Цей фрукт також містить значну кількість клітковини, необхідної для нормального функціонування шлунка і кровоносної системи. Рослинні волокна є важливим харчуванням для корисних бактерій, які мешкають у нашому кишечнику.