Чому домашній майонез не став густим під час збивання: способи вирішення проблеми.
Як приготувати домашній майонез: ключові моменти та секрети.
Головною перевагою домашнього майонезу є те, що цей соус не шкодить фігурі та здоров'ю так, як магазинний аналог. Однак, щоб не зіпсувати саму страву, важливо дотримуватися певних правил під час її приготування:
Варто підкреслити, що для досягнення потрібної консистенції майонезу, його слід збивати тривалий час. Звичайна виделка для цієї мети не підійде. Найкраще використовувати міксер або блендер. Що стосується зберігання домашнього майонезу, то його можна тримати в холодильнику максимум 96 годин. Також не варто порівнювати його з магазинними варіантами, які мають бездоганно білий відтінок. Домашній майонез зазвичай має легкий жовтуватий відтінок.
Ідеальний домашній майонез має мати консистенцію середньої густоти, що дозволяє йому повільно сповзати з ложки, а не просто виливатися. Щоб досягти такої текстури, необхідно виконати кілька важливих кроків:
Іноді, навіть дотримуючись усіх пропорцій та інструкцій, майонез може вийти занадто рідким. Що робити в такій ситуації:
Домашній майонез, приготовлений зі свіжий продуктів, корисний для організму. Природний продукт, який позбавлений магазинних консервантів, несе лише користь нашому здоров'ю:
Вік цього кулінарного твору перевищує 250 років. У своєму класичному варіанті він містить тільки яєчні жовтки, гірчицю, сік лимона, олію, оцет та спеції.