Дієтолог поділилася порадами щодо вибору макаронів та їх приготування, щоб зберегти стрункість фігури.
РБК-Україна (проект Styler) інформує про ситуації, коли вживання макаронів може бути небажаним для вашого здоров'я.
Макарони містять складні вуглеводи, вітаміни групи В і мінерали. Все залежить від того, які макарони обирати, як готувати та скільки і з чим споживати.
Паста представлена в різних варіантах:
Згідно з висловлюваннями дієтолога Галини Сеник, оптимальнішим вибором будуть макарони з останніх двох варіантів у переліку, оскільки вони містять набагато більше білка та клітковини.
Цільнозернові або макарони твердих сортів зазвичай темніші і менш гладкі. Обирайте крупні форми, вони будуть менше розварюватися, а тому довше засвоюватимуться.
Коли купуєте макарони, не довіряйте просто напису на лицьовому боці пачки, а найкраще перевіряти склад. Все тому, що часто виробники змішують сорти, наприклад 50/50. Або ж додають у склад барвники, таким чином вироби здаються темнішими і більш схожими на макарони твердих сортів.
Слід враховувати, що високоякісні макарони готуються протягом 7-8 хвилин, при цьому зберігаючи свою щільність. Після приготування вони не будуть злипатися і збережуть свою форму.
Макарони рекомендується вживати в стані "аль денте". Коли вони сильно розварені, їх засвоєння організмом відбувається швидше. Однак для здоров'я важливо, щоб це відбувалося повільніше.
"Ці макарони відносяться до групи складних вуглеводів. Не забудьте супроводити їх порцією овочів," - зазначила фахівець.
Варто знати, якщо від макаронів й повнішають, то це від їхньої надмірної кількості та жирних соусів, якими їх заправляють.
Краще не їсти макаронних виробів при отруєнні, запорі чи проносі, оскільки цей продукт лише погіршить загальний стан.
На момент загострення атопічного дерматиту також необхідно відмовитися від макаронів.
При проблемах зі шлунково-кишковим трактом (гастритом, панкреатитом, холециститом) можна їсти тільки макарони з твердих сортів пшениці, без кислих і гострих соусів, які провокують подразнення.