Філе за 167 грн, а гомілка всього за 63 грн: супермаркети оголосили "осінні" ціни на свинину та курятину
Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цін на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у перші дні осені оновили цінники на м'ясо.
Зокрема, мається на увазі різноманітні види свинини та курятини.
Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.
М'ясо є важливим джерелом білка в раціоні багатьох українців, проте ціни на нього не зовсім тішать. Слід зазначити, що, порівняно з минулим місяцем, вони підскочили. При чому деякі види м'яса значно подорожчали. Покажемо, як змінилася вартість свинини та курятини.
Ціни на м'ясо продовжують зростати. Свиняча лопатка піднялася в ціні з 163,30 грн/кг до 167,85 грн/кг. Ошийок тепер коштує 280,70 грн/кг, що на 14,60 грн більше, ніж раніше (266,10 грн/кг). Підчеревок також став дорожчим: з 163,22 грн/кг до 172,63 грн/кг. Шашлик не залишився осторонь - його вартість збільшилася з 233,15 грн/кг до 244,97 грн/кг.
Зверніть увагу на зниження цін на деякі товари. Зокрема, свиняча грудинка тепер коштує 161,30 грн/кг, порівняно з попередньою ціною 165,86 грн/кг. Також зменшилася вартість ребер - тепер вони коштують 161,63 грн/кг, замість 172,30 грн/кг.
Щодо курятини, то всі її види піднялися в ціні, за винятком гомілки, яка подешевшала з 71,84 грн/кг до 63,45 грн/кг. Водночас ціна на куряче стегно зросла з 109,34 грн/кг до 117,50 грн/кг. Вартість тушки збільшилася з 77,13 грн/кг до 84,45 грн/кг, а філе подорожчало з 160,30 грн/кг до 167,00 грн/кг.
Нагадуємо, що щодня ціни на оселедець, коропа та скумбрію зростають на 15 грн: супермаркети демонструють "кусючі" розцінки на ці продукти.
Раніше інформували, що гарніри стали "золотими": наприкінці літа супермаркети переглянули ціни на гречку, рис і макарони.