Переваги мигдалю: оптимальні горіхи для підтримки здоров'я кишечника - Здоров'я 24


Нещодавні дослідження виявили численні переваги для здоров'я, які надають різні види горіхів, що користуються популярністю як закуски. Особливо цікаво, що один із найбільш улюблених видів горіхів може значно зменшувати запалення в кишечнику, що ще більше підкреслює позитивний вплив вживання горіхів на загальний стан організму.

Який це горіх та як саме він впливає на запалення кишківника, пояснює 24 Канал, посилаючись на дослідження, опубліковане у вересні 2022 року в журналі The American Journal of Clinical Nutrition.

Перегляньте також: Грип без медикаментів: як підтримати організм для швидшого відновлення.

Мова йде про мигдаль. Дослідження показали, що регулярне вживання цих горіхів має численні позитивні ефекти для здоров’я. Їх вплив на організм полягає в тому, що вони сприяють розщепленню харчових волокон у товстій кишці.

Група дослідників з Королівського коледжу в Лондоні зібрала 87 здорових дорослих людей. Учасників було поділено на три окремі групи:

Наступним етапом дослідження стало вивчення складу та різноманіття мікробіоти кишечника, а також інших аспектів, що впливають на процеси травлення.

Хоча мигдаль і не справив суттєвого впливу на склад кишкової мікрофлори, учасники, які вживали ці горіхи, помітили значне зростання рівня бутирату у своїх кишках.

- це зазначено в дослідженні.

Довідкова інформація: Бутират слугує енергетичним джерелом, яке допомагає клітинам підтримувати та укріплювати кишкову бар'єрну функцію.

Провідний дослідник, доктор філософії, професор дієтології Королівського коледжу Лондона Кевін Вілан наголосив, що у контексті того, як кишкова мікрофлора впливає на здоров'я людини, важливим є процес виробництва коротколанцюгових жирних кислот, таких як бутират.

"Ці молекули діють як джерело палива для клітин товстої кишки, вони регулюють всмоктування інших поживних речовин у кишечнику та допомагають збалансувати імунну систему", - пояснив вчений.

У своїх висновках дослідники підкреслили, що вживання клітковини учасниками не призвело до жодних неприємностей чи негативних проявів у функціонуванні кишківника. Замість цього, адекватне споживання клітковини виявилося корисним для здоров'я кишечника.

Related posts