Автентичний рецепт пиріжків з кукурудзяного борошна: як їх приготувати | Кулінарні новини | FoodOboz


Будь-яка українська страва, приготовлена за автентичним рецептом, має власний характер, настрій та душу. Вона сповнена любов'ю, яка лише підкреслює смак та дозволяє ним цілковито насолодитись. Тому варто вміти готувати справжні українські страви так, адже вони точно знайдуть своїх поціновувачів.

Як правильно приготувати лежні, автентичну українську страву із кукурудзяного борошна, в Facebook розповів журналіст Костянтин Грубич. Цей рецепт він дізнався від жителів невеличного села Колибаївка, що біля Кам'янця-Подільського.

Складові для приготування тіста

Складові для фаршу

Наливаємо воду в каструлю, підсипаємо сіль і ставимо на вогонь, щоб закипіла.

2. Вмішуємо кукурудзяне борошно та крохмаль, варимо на невеликому вогні протягом однієї хвилини, постійно помішуючи.

3. Дайте тісту повністю охолонути.

4. Створюємо основу, додаючи начинку на ваш розсуд.

5. Щоб тісто краще ліпилось та не прилипало до рук, додатково використовуємо кукурудзяне борошно.

6. Для приготування лежнів за традиційним рецептом рекомендується використовувати начинку з розім'ятої вареної картоплі, змішаної з кисломолочним сиром, тушковану квашену капусту або ж просто домашній сир.

7. Підготовлюємо шматочки і викладаємо їх на розігріту сковороду з олією. Смажимо до появи апетитної золотистої скоринки.

8. Також лежні можна готувати й без будь-якої начинки. В такому випадку просто формуємо паляничку з кукурудзяного борошна та обсмажуємо на пательні до готовності.

На OBOZ.UA представлено безліч рецептів, що містять кукурудзу:

Related posts