Макарони з сиром у цибулевому соусі: оригінальний рецепт вегетаріанської пасти.
Які інгредієнти знадобляться для приготування пасти з сиром і цибулевим соусом?
Щоб приготувати макарони з сирною скоринкою та цибулевим соусом, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Приготуйте макарони, дотримуючись інструкцій на упаковці, попередньо додавши в киплячу воду 1-2 чайні ложки солі. Для цієї страви слід віддати перевагу макаронам невеликого формату. Коли вони досягнуть готовності, обов'язково злийте з них воду.
Тим часом у великій сковороді на середньому вогні розігрійте 2 ст. л. масла та оливкову олію. Почистьте цибулю, наріжте її на тонкі кружальця, а потім смажте, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини.
Після цього зменште вогонь та готуйте цибулю, періодично помішуючи, до золотистої скоринки, протягом приблизно 40 хвилин. Додайте чебрець, вустерський соус та херес, і готуйте, поки більша частина рідини не випарується, протягом 3 хвилин.
Всипте 0,5 ч. л. солі та 0,5 ч. л. перцю. Перемішайте, а потім перекладіть цибулю в окрему миску. На пательню покладіть вершкове масло, що залишилося.
Коли масло розплавиться, додайте борошно і смажте його на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом двох хвилин. Потім влийте молоко і доведіть суміш до кипіння, не забуваючи заважати.
Додайте залишок солі і перцю, після чого варіть соус протягом 5 хвилин, не забуваючи регулярно помішувати. Натріть сир і додайте половину до соусу, ретельно перемішайте, а потім зніміть пательню з плити.
Перемішайте соус з цибулею та макаронами, потім вилийте суміш у змащену маслом форму для запікання. Наріжте багет на невеликі скибочки і викладіть на макаронну суміш. Також замість багета можна використовувати панірувальні сухарі.
Посипте залишками сиру і запікайте макарони з сиром близько 25 хвилин у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці.