Гриби в маринаді на зимовий період: рецепт бездоганної закуски для святкового столу.
Які інгредієнти необхідні для приготування грибів, маринованих в оцті?
Щоб приготувати мариновані гриби в оцті, вам знадобляться наступні інгредієнти для однієї літрової банки:
Щоб підготувати білі гриби до зимового маринування, спершу їх слід добре промити під водою та очистити від бруду. Для видалення піску з важкодоступних ділянок можна скористатися м’якою зубною щіткою. Не забудьте також обрізати кінчики ніжок та усунути пошкоджені частини грибів.
Як чистити гриби для маринування (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Після того, як гриби були промиті, їх слід порізати на дрібні частини. Для того щоб мариновані гриби виглядали привабливо на столі, рекомендується використовувати менші екземпляри. Проте варто зазначити, що їх розмір жодним чином не позначається на смакових якостях маринованих грибів.
Як підготувати гриби для маринування (скріншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Перекладіть гриби у велику каструлю, присипте 1 ст. л. солі та додайте лавровий лист. Заливати гриби необхідно окропом - або ж можна спочатку довести воду до кипіння, а потім додати гриби та сіль.
Гриби слід варити протягом 15-20 хвилин після початку кипіння, до їх повної готовності, не забуваючи знімати піну. Після завершення варіння гриби потрібно викласти на друшляк і промити чистою водою.
Як приготувати гриби для маринування (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Вода, в якій варилися гриби, не використовується для маринування. Маринад готується окремо.
Для цього потрібно закип'ятити 1 л води, всипати решту солі, додати перець горошком, цукор та гвоздику. Для аромату також можна додати декілька листочків лаврового листя.
Змішайте інгредієнти маринаду, додайте лимонну кислоту і оцет, потім дочекайтеся, поки все закипить. У заздалегідь стерилізовану банку покладіть два кільця очищеної цибулі — це підкреслить смак грибів.
Перекладіть варені білі гриби в контейнер, дбайливо розміщуючи їх, аби зберегти їхній вигляд. Залийте їх маринадом, щільно закрийте стерилізованою кришкою, переверніть банку та залиште остигати, накривши її ковдрою.
Як приготувати мариновані гриби (скріншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Альтернативний спосіб - провести стерилізацію консервів після їх розміщення в банці. Це сприятиме подовженню терміну зберігання маринованих грибів.
Для цього посуд з грибами потрібно поставити в каструлю на рушник та залити води в каструлю так, щоб рідина доходила до різьби скляного посуду.
Для стерилізації консервів необхідно тримати їх на вогні не менше ніж 20-25 хвилин, після чого можна щільно закрити банку стерилізованою кришкою. Після того, як ємність охолоне, мариновані гриби слід зберігати в темному та прохолодному місці.