Унікальний рецепт грудинки з волоськими горіхами та гранатом - Афіша bigmir)net
Грудинка, приготована на повільному вогні, покрита пряним маринадом з волоських горіхів та гранату і подається зі свіжою та пікантною чермулою.
Метод приготування:
Розігрійте духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Обсмажте волоські горіхи протягом 10 хвилин, потім перекладіть у кухонний комбайн; подрібніть до того часу, поки вони стануть меленими і почнуть злипатися. Додайте масло|мастило| і, продовжуючи змішувати, додайте по 1 ст. л. запашного перцю, кмину, чорного перцю та оцту, а також часникову пасту, цукор, 100 мл гранатового соку та дрібку солі. Подрібніть до густої пасти.
Покладіть цибулю в глибоке деко для запікання або каструлю, яка щільно прилягає до грудинки. Додайте грудинку (жирною стороною догори) і покрийте маринадом; відставте убік.
Залишки гранатового соку вилийте в миску, додайте спеції, оцет і невелику кількість солі. Добре перемішайте, а потім перелийте суміш на дно дека. Накрийте його і поставте в холодильник на 2 години або залиште на ніч. Перед запіканням дістаньте деко з холодильника за годину.
Розігрійте духовку до 240 °C (для вентилятора - 220 °C) та зніміть кришку з грудинки. Запікайте протягом 30 хвилин, поки не з'явиться апетитна скоринка. Потім щільно закрийте фольгою, зменште температуру до газу рівня 4 (180 °C для звичайної духовки та 160 °C для вентиляційної) і продовжте запікати ще три години.
Вийміть з духовки і перевірте вилкою, чи м'ясо стало м'яким і чи легко воно відокремлюється. Якщо ні, запікайте ще 30 хвилин, за необхідності повторивши.
Коли страва буде готова, вийміть її з духовки та залиште на 20 хвилин, накривши кришкою. Покладіть на обробну дошку і наріжте або наріжте. Вилийте зверху густий гранатовий соус з цибулею з листа, розбавивши невеликою кількістю води, якщо хочете.
Поки м'ясо набирається аромату, займіться приготуванням чермули. Підвищте температуру в духовці до 200°C, а вентилятор встановіть на 180°C, і обсмажте фісташки протягом 5 хвилин. У блендер покладіть усі інгредієнти чермули, за винятком 25 мл олії, і змішайте до однорідної консистенції. Додайте фісташки і подрібніть їх, використовуючи імпульсний режим, щоб досягти бажаної текстури.
Додайте масло, що залишилося, приправте за смаком, потім полийте або подавайте разом з грудинкою, посипавши її зернами граната і рубаними волоськими горіхами, якщо використовуєте.