Сінабони, що розпадаються на язику: легкий рецепт смачної осінньої випічки від Лілії Цвіт.
Сінабони — це американська версія булочок з корицею, яка здобула популярність у багатьох країнах. І це зовсім не випадково, адже поєднання ніжного тіста з кремовою глазур'ю робить їх ідеальним ласощем для затишного осіннього вечора.
РБК-Україна (проект Styler) ділиться секретами приготування смачних сінабонів з ніжним кремом, посилаючись на кулінарний YouTube-канал Лілії Цвіт. Інформацію також підтверджують Контракти.UA.
Щоб створити сінабони з корицею та кремом, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Тісто для сінабонів готується на опарі, завдяки чому булочки стають пухкими і повітряними. Щоб приготувати тісто, злегка підігрійте молоко. Налийте його в глибоку миску, всипте 70 г цукру і розкришіть дріжджі.
Ретельно перемішайте суміш і залиште її на 20 хвилин, щоб дріжджі почали бродити. Після цього всипте сіль; розтопіть 50 г масла та перелийте його в майбутнє тісто для сінабонів. Важливо, щоб масло було рідким, проте не гарячим.
Окрім того, введіть яйця в тісто і добре перемішайте до отримання однорідної маси. Просійте борошно і додавайте його в яєчну суміш поступово, у 2-3 прийоми, щоразу старанно змішуючи інгредієнти.
Змішайте інгредієнти до однорідної консистенції. На цьому етапі тісто для сінабонів повинно бути еластичним, м'яким і трохи липким, його легко можна буде розтягувати.
Рекомендується замішувати тісто близько 10 хвилин, щоб воно набуло бажаної консистенції та еластичності. Після завершення процесу замішування тісто перестає бути липким до рук.
Після цього накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце на 1,5 години. В цей час приготуйте начинку. Для цього змішайте решту цукру з корицею, за бажанням додавши ванільний цукор.
Тісто, яке вже піднялося, акуратно обімніть і переходьте до формування сінабонів. Присипте стіл невеликою кількістю борошна, а потім розкачайте тісто в пласт завтовшки близько 1 см.
Підігрійте решту масла та змастіть ним тісто, після чого рівномірно присипте пласт цукром з корицею. Також, якщо ви не любите корицю, її можна замінити на какао. Потім згорніть тісто в щільний рулет.
Щоб виріб був однієї товщини, а шари краще скріпилися, злегка покачайте рулет. Потім наріжте його на шматочки шириною в 3 см. Підрівняйте майбутні сінабони і перекладіть їх в застелену пергаментом форму для випікання.
Загорніть форму в рушник і залиште її в теплому місці на півгодини. Потім випікайте при температурі 160 градусів протягом 30 хвилин.
Щоб приготувати вершковий крем для булочок з маскарпоне (або іншого крем-сиру), змішайте його за допомогою блендера з вершками та цукровою пудрою. Нанесіть готову масу на теплі булочки, аби крем трохи розплавився.
Трохи зачекайте, щоб сінабони з корицею просочилися кремом - і можна пригощатися ароматними булочками.