Три несподівані секрети, які можуть вас здивувати: завдяки їм ваші бульйон і холодець стануть кришталево чистими, як сльоза.


Як видалити домішки з бульйону

Невеличкі хитрощі, використовувані в процесі приготування, можуть істотно підвищити смакові якості страви. Раніше ми ділилися ідеєю про те, чим можна замінити борошно в дерунах. Тепер пропонуємо корисні поради для створення прозорих бульйонів і холодців.

Є кілька методів, які допоможуть позбавитися накипу та приготувати чистий, прозорий бульйон. Детальніше про це розповіли на сайті dailywrap.uk.

Бульйон стає мутним від домішок. Чим менше домішок, тим прозорішим буде бульйон. Накип на бульйоні -- це тваринні білки, які при високій температурі згортаються, утворюючи на поверхні бульйону сіро-коричневу піну. Він не впливає ні на смак, ні на харчову цінність супу, але псує його вигляд.

Є кілька стратегій, які сприятимуть досягненню високого рівня прозорості. Давайте розглянемо їх детальніше.

Завжди розпочинайте процес приготування бульйону з холодної води. Якщо додати м'ясо в гарячу воду, білок на поверхні миттєво згорнеться, внаслідок чого бульйон стане мутним. Крім того, важливо дати м'ясу повністю розморозитися перед тим, як покласти його в каструлю. Також рекомендується варити бульйон на слабкому вогні, щоб він лише ледь кипів.

Професійні кухарі використовують метод "шокування" бульйону холодною водою для його прояснення. Для цього в каструлю з гарячим супом потрібно ввести склянку холодної води або кілька шматочків льоду. Цю процедуру рекомендується повторити кілька разів.

Просто розмістіть каструлю так, щоб на конфорці залишалася тільки половина її дна. Це дозволить накипу накопичуватися з одного боку, що значно спростить його видалення.

З бульйону для цього способу потрібно вийняти м'ясо та овочі. Додайте у рідину збитий білок. Варіть бульйон до згортання яєчного білка. Коли він згорнеться, відставте каструлю приблизно на 10 хвилин. За цей час яєчний білок вбере в себе піну, а потім залишиться лише процідити бульйон.

Можна застосовувати як окремий метод, так і їх поєднання. Крім того, ми зазначали, як карамелізована цибуля здатна підкреслити смакові якості ваших страв.

Related posts