Три страви з м'ясним фаршем: смачні рецепти для сніданку, обіду та вечері.
Пиріг пастуха (зображення: Freepik)
Для того, щоб приготувати пастуший пиріг з фаршем, потрібні такі продукти:
Ось як приготувати пастуший пиріг.
Цибулю слід очистити і нарізати дрібно за допомогою ножа. Моркву потрібно ретельно вимити, зняти з неї шкірку, а потім порізати на маленькі кубики. Картоплю також потрібно помити, очистити від шкірки та нарізати на шматочки.
У сковороді розігрійте масло, потім додайте нарізану цибулю і терту моркву. Коли овочі стануть м'якими, підвищте температуру. Введіть фарш і обсмажте його, видаляючи надлишки жиру.
Введіть томатне пюре разом з вустерським соусом і обсмажте цю суміш протягом кількох хвилин. Потім додайте бульйон, доведіть до кипіння і накрийте каструлю кришкою. Готуйте страву близько 40 хвилин.
Паралельно розігрійте духовку до 180 градусів і приготуйте картопляне пюре, відваривши картоплю до м'якості. Коли вона буде готова, злийте воду і розімніть картоплю, додавши масло та молоко.
Розкладіть фарш у форму для запікання, зверху рівномірно нанесіть пюре, а потім випікайте пиріг 20-25 хвилин, поки не з’явиться апетитна золотава скоринка.
Для приготування знаменитого соусу Болоньєзе вам знадобляться такі компоненти:
Як готувати Болоньєзе
Наріжте бекон на маленькі шматочки, цибулю та часник почистьте та подрібніть ножем.
Помийте моркву і селеру, почистьте моркву, а потім наріжте її з селерою на невеликі кубики. Гриби помийте та наріжте на скибки. Сир натріть на тертці.
У великій пательні розігрійте олію. Обсмажте бекон, цибулю, моркву та селеру на слабкому вогні протягом 20 хвилин, до золотистого кольору. Додайте часник, зелень, лаврове листя та гриби і смажте ще протягом 2 хвилин.
Розігрійте велику пательню обсмажте в ній фарш до коричневого кольору. Додайте овочі з грибами, а також помідори та томатне пюре, разом з оцтом та цукром.
Доведіть рідину до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте соус Болоньєзе протягом години, поки він не стане густим. Подавайте його з пастою та посипте тертим сиром.
Млинці з начинкою з м'яса (колаж: РБК-Україна)
Щоб приготувати млинці з начинкою, вам знадобляться такі інгредієнти:
Як приготувати млинці з фаршем
Цибулю слід очистити і дрібно нарізати за допомогою ножа. Розігрійте сковороду, додайте олію і помістіть туди фарш разом з цибулею.
Обсмажте до золотистої скоринки на помірному вогні. Щоб приготувати тісто для млинців, поєднайте молоко з яйцями, потім поступово введіть просіяне борошно, соду та сіль.
Обсмажте млинці до досягнення золотистого відтінку на розігрітій сковороді. Розмістіть начинку на кожному млинці, загортуючи його у вигляді трубочки або конверта.