Свинина в тушкованому вигляді: оригінальний рецепт смачного м'ясного консервування.
Які інгредієнти потрібні для приготування свинячої тушкованки?
Щоб приготувати тушковане м'ясо зі свинини об'ємом 0,5 л, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Для того щоб тушкованка вийшла смачною та насиченою, можна застосувати свинячі лопатки або комбінувати м'ясо зі свинячим салом. Щоб видалити з м'яса кров і досягти прозорості бульйону, свинину слід промити під холодною водою.
Для покращення очищення м'яса радять внести невелику кількість соди у воду та залишити свинину настоятися на протязі двох годин. Потім необхідно ретельно промити м'ясо під струменем води.
Проте, якщо м'ясо є домашнього виробництва, ця процедура не є необхідною. Паралельно слід підготувати банки та кришки — вони повинні бути абсолютно чистими та сухими. Рекомендується уникати використання кришок з гумками, оскільки під час стерилізації в духовці вони можуть розплавитися.
Промите м'ясо потрібно нарізати на шматочки 3-4 см за розміром. Викладіть м'ясо в один шар в глибоке деко та підсоліть. М'ясо потрібно перемішати, щоб рівномірно покрити сіллю.
Сіль є ключовим компонентом для приготування тушкованих страв (скріншот / Лілія Цвіт)
Підготовлене м'ясо потрібно розкласти по банках. Коли половина банки буде заповнена м'ясом, покладіть лавровий лист та перець горошок, а потім щільно викладіть решту м'яса, залишивши 1-2 см до країв банки.
Обов'язково потрібно дотримуватися відстані до краю ємності, щоб при приготуванні рідина не випливала за межі банки. Заповнені контейнери слід тільки легенько накрити кришками і помістити в духовку.
Для того щоб банки не тріснули, їх слід розміщувати в холодній духовці. Далі, потрібно нагріти духовку до 150-160 градусів. Свинину необхідно тушкувати протягом трьох годин після того, як рідина в банці закипить.
Після завершення процесу тушкування свинини, слід обережно вийняти банки з духовки і надійно закрити їх кришками. Зберігайте готову тушковану продукцію в темному і прохолодному місці.