Галета з абрикосами та лохиною: надзвичайно смачний десерт від Лізи Глінської - Радіо Максимум.


Світовий день краси: підбірка найчарівніших локацій України.

Українська шеф-кухарка Ліза Глінська поділилась рецептом неймовірно смачного десерту. Він точно сподобається усім членам родини та гостям.

Вона поділилася деталями приготування на своїх платформах в Instagram та YouTube.

Корисна інформація: Неймовірно смачний пиріг з грушами за рецептом Ольги Рябенко.

Згідно з висловлюваннями головного кухаря, приготування галети є простим і швидким процесом. Тому не забудьте зготувати її для своїх близьких!

1. Підготуємо основу для галети. Об'єднуємо борошно, цукор, сіль і розпушувач у єдину суміш.

2. Перед тим, як використовувати вершкове масло, помістіть його в морозильник на 15-20 хвилин. Після цього вийміть масло, обваляйте його в борошні і натріть на дрібній тертці. В результаті повинна вийти крихка маса.

3. Додаємо холодну воду та замішуємо тісто. На цьому етапі будьте уважні, довго вимішувати не потрібно, як тільки борошно зволожиться, зупиняйте процес, тісто готове.

4. Закутуємо тісто в харчову плівку і ставимо його в холодильник на 30-40 хвилин.

5. Збираємо галету. Тісто краще розкачувати на пергаменті. Підпилюємо пергамент, тісто, качалку борошном та розкачуємо тісто в коло діаметром 40 см. Зрізаємо нерівний край.

6. Наносимо вершковий сир на тісто та рівномірно його розподіляємо. Потім посипаємо сир тростинним цукром.

7. Розрізаємо абрикоси на половинки і розміщуємо їх на основі з крем-сиру. Посипаємо абрикоси цукром з тростини.

8. Формуємо краї галети. Обережно підгинаємо.

9. Змащуємо край галети яйцем. Присипаємо галету мигдалевими пелюстками.

10. Розігріваємо духовку до 180 градусів, вибираючи режим з верхнім та нижнім підігрівом або тільки нижній. Поміщаємо галету в духовку і випікаємо протягом 35-40 хвилин.

11. За 10 хвилин до завершення випікання, вводимо лохину.

12. Виймаємо галету з духовки, залишаємо її остигати і насолоджуємося смаком.

Related posts