Справжня смакота, яка перевершує покупну, а процес приготування надзвичайно простий: ось вам рецепт домашньої ковбаси з гірчицею!
Що потрібно для домашньої ковбаси
Щоб приготувати домашню ковбасу, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Для того, щоб ковбаса була смачною та легкою для споживання, краще обирати нежирну свинину. Також радять використати свинячу лопатку - завдяки ніжному м'ясу ковбаса стає соковитою.
Спочатку охолоджене м'ясо потрібно ретельно промити холодною водою. Після охолодження в м'ясі довше розм'якшуються жири, тому в процесі обробки менше втрачається соку.
Після цього свинину треба обсушити та відрізати весь жир - але його також використовують для ковбаси, перемелюючи з підгорлям. Підгорля містить багато сала, яке запобігає пересушуванню ковбаси під час приготування.
М'ясо слід нарізати на тонкі скибочки. Завдяки такій нарізці, шматки зможуть краще зберегти свою форму під час готування.
Як підготувати м'ясо для приготування ковбаси (скріншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Підгорля слід подрібнити за допомогою м'ясорубки. Це дозволить йому краще комбінуватися з м'ясом, роблячи ковбаси більш ніжними та апетитними.
Часник надає ковбасі запашного аромату та пряного смаку. Для цього його потрібно почистити та перемолоти разом з підгорлям. Але важливо скуштувати часник перед додаванням до фаршу, щоб підібрати найкращий варіант до свого смаку.
Перемішайте шматочки м'яса з фаршем, додавши сіль, перець, гірчицю та воду. Гірчиця не лише надає характерного запаху, а й зберігає соковитість страви. Води потрібно додавати не більше 10% від загальної маси фаршу.
Фарш слід вимішувати щонайменше 10 хвилин, щоб м'ясо змогло поглинути вологу і набуло в'язкої консистенції. Потім закрийте посуд харчовою плівкою і помістіть його в холодильник на 4 години для маринування.
Охолоджений фарш слід укласти в ковбасну оболонку, перед цим промивши шкірку під холодною водою. Коли ковбаса досягне необхідної довжини, оболонку потрібно обрізати і закрутити її у вигляді кільця. Для зручності зберігання та нарізання краще виготовити декілька ковбасок замість однієї.
Ковбасу слід розмістити в невисокій формі для запікання і додати трохи води. Щоб уникнути розриву шкірки, необхідно проколоти її по всій довжині за допомогою зубочистки.
Як приготувати запечену домашню ковбасу (скріншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Помістіть ковбасу в незайману холодну духовку і випікайте її протягом півгодини, встановивши температуру на 220 градусів. Потім акуратно злийте рідину з форми і продовжте запікати ковбасу ще 20-25 хвилин.